Ze Studnic u Telče přes Mysliboř do Sedlejova

Na sobotu 8.6.2024 naplánoval František vycházku ze Studnic u Telče přes Mysliboř do Sedlejova.

Na jihlavském autobusovém nádraží se v 9. 00 hodin sešlo 13 turistů a společně odjeli do Studnic. Po vystoupení ve Studnicích František všechny přivítal a seznámil s trasou vycházky.

Nejprve jsme opatrně přešli silnici vedoucí do Telče a pokračovali okresní cestou směrem na Mysliboř. Před Mysliboří je kamenná Křížová cesta. Prošli jsme a prohlédli si tuto cestu.

Pokračovali jsme silnicí, která vede do lesa pod vrch Homolka. Od této cesty jsme zabočili na lesní cestu a zde nastal problém. Při procházení této trasy minulý týden, byla ještě tato cesta průchozí, ale když jsme k ní přišli dnes, byla přehrazena oplocením a proto neprůchodná. Museli jsme se vrátit na silnici a pokračovat po jiné lesní cestě, a ta nás zavedla pod vrchol kopce Homolka. A zde se vyskytl další problém. Spadané stromy nedovolily pokračovat k vrcholu. Museli jsme zvolit cestu po zarostlé stráni, která byla dosti špatně schůdná a na vrchol Homolky jsme se nakonec nedostali.

I přes různé nástrahy nás František dovedl na vlakovou zastávku Sedlejov. Zde jsme chvíli počkali, než přijel vlak, který nás dovezl do Jihlavy.

Za teplého a slunečného počasí jsme ušli 12 km.

Zapsal J. Veselý

Foto: J. Veselý a Fr. Dörrer